Verwijder pezen en ander ongewenste stukjes van de kippendij maar laat de witte vetrandjes zitten (vet = smaak + malsheid)
Snij de kippendij in kleinere stukjes
Meng alle overige ingrediënten om de marinade te maken
Meng alle ingrediënten voor de marina en doe deze samen met de kip in een afsluitbare zak
(zonder merknamen te noemen: die zakken die je ook in het vliegtuig magmeenemen).
Mijn voorkeur heeft het nu eenmaal om het in een zak te doen want dan kan je elke keer als je de koelkast opendoet even de zak “masseren”. Gewoon makkelijker dan alles om te moeten scheppen. Eventueel kan je een dubbele zak gebruiken om lekken te voorkomen.
Herhaal dit gedurende 48 uur
Na 48 uur ga je niet droog deppen of zo maar stort de kip en marinade in een bak.
Nu ga je de gemarineerde kip op stokjes prikken. Dit is een lekker kliederwerk dus latex of nitril handschoenen zijn op zich ook wel een goed idee.
Grill deze saté stokjes direct (lees: boven de kolen) of gaar ze eerst indirect en grillze super kort voor kleur en “streepjes”.